NHG keurmerk

Huisartsenpraktijk Deunisvelt

Op Reis

Een verre reis vraagt om een goede voorbereiding. Het is verstandig om ruim tevoren te informeren of u voor uw reisbestemming speciale inentingen nodig heeft, of dat er bijvoorbeeld medicijnen tegen malaria nodig zijn.

Dr. Bezuijen is na het volgen van een speciale opleiding geregistreerd als reisvaccinatiedeskundig arts. Zij staat als zodanig vermeld op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Tevens is zij bevoegd om een Gele Koorts vaccinatie te geven en het Gele Koorts stempel te zetten in het vaccinatiepaspoort. Onze praktijk is officieel erkend als Gele Koortsvaccinatiecentrum door het ministerie van VWS.

Een reisadvies is altijd een advies “op maat”, waarbij rekening gehouden moet worden met eventueel aanwezige ziekten en het gebruik van medicijnen. Daarom kan het advies voor de ene persoon er anders uit zien dan voor de andere persoon.

Het Reisvaccinatieadvies

Voor het reisvaccinatieadvies kunt u het reisvaccinatieformulier downloaden. Op dit reisvaccinatieformulier kunt u uw gezondheidsgegevens en reisgegevens invullen en inleveren bij de praktijk. U krijgt dan een reisadvies op maat.

Reisvaccinatieformulier.pdf

De recepten voor de vaccinaties en eventuele medicijnen, worden doorgestuurd naar uw apotheek. De inentingen krijgt u in onze praktijk toegediend.

Let op: Omdat sommige vaccinaties al enkele maanden van tevoren gegeven moeten worden, verzoeken wij u ruim van tevoren uw verzoek in te dienen.

Tips

Om u goed voor te bereiden kunt u de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering bezoeken.

Kosten

De kosten voor het reisvaccinatieadvies bedragen € 30,00. Dit reisvaccinatieadvies betreft de voorlichting, het recept en het geven van de vaccinaties. Dit bedrag kunt u contant afrekenen bij de assistente. U krijgt een kwitantie mee die u kunt gebruiken voor declaratie bij uw zorgverzekeraar.

De kosten voor eventuele vaccins en medicijnen zijn hierbij niet inbegrepen, maar moeten worden afgerekend bij de Apotheek.

Om te zien of uw verzekering bijdraagt in uw kosten kijkt u hier.